понеділок, 1 квітня 2024 р.

Усний журнал «Історія Полтавського краю. Микола Гоголь – міфи та сучасність»

 Про найзагадковішого і містичного письменника, прозаїка, драматурга, критика, публіциста українського походження Миколу Гоголя говорили під час усного журналу «Історія Полтавського краю. Микола Гоголь – міфи та сучасність».

1 квітня 2024 року співробітники відділу абонемента разом із працівниками Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського з нагоди 215-річчя від дня народження письменника провели захід для підопічних Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці.

Валентина Скрипник, провідна бібліотекарка відділу, акцентувала увагу на  важливості постаті Миколи Гоголя, одного із найбільш знаних українців у світі.  

Разом з Ганною Барською, завідувачкою науково-дослідного експозиційного відділу історії пізнього середньовіччя та нової історії Музею, присутні занурились у містичний світ Миколи Гоголя та послухали розповідь про життєвий шлях письменника, а також дізналися про невідомі раніше широкому загалу цікаві факти.

А про творчий світ, оповитий легендами і таємницями, повідала Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу абонемента.

    Неабиякий інтерес у підопічних пансіонату викликали документальний фільм про життя Миколи Гоголя та уривок з фільму «Вечори на хутори біля Диканьки».

Музичною окрасою заходу стали українські пісні, знайомі з дитинства, які із задоволенням заспівали ветерани під музичний супровід Віти Шовкомуд, співробітниці музею.









Немає коментарів:

Дописати коментар