вівторок, 23 квітня 2024 р.

Вечір пам’яті «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської…»




Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська катастрофа. Чорнобильський ураган вирвав людей із обжитих ними місць, відірвавши від коренів, що єднали з рідною землею. Горем і болем увійшов у наше життя Чорнобиль, що розділив долю людей на «до» і «після». Це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш біль. Чорнобиль – це страшний, повчальний урок для всього людства.

23 квітня 2024 року у відділі абонемента Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбувся вечір пам’яті «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської…», присвячений 38-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Почесними гостями заходу стали полтавці – учасники ліквідації наслідків аварії: Сергій Козлов, Анатолій Шевченко, Микола Кукла, Микола Абраменко, які розповіли присутнім про героїчну, самовіддану працю людей багатьох професій – цивільних і військових  – з ліквідації наслідків найбільшої техногенної та радіоекологічної катастрофи сучасності; ділилися спогадами про побратимів, пліч-о-пліч з якими в ті незабутні дні 1986 року рятували Україну і світ від радіаційної небезпеки; відповідали на численні запитання присутніх. Наприкінці вечора пам'яті присутні вшанували пам’ять загиблих героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання.

Учасниками заходу стали учні 8 класу Розсошенської гімназії. 

Модератор  – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.

Світлини, технічна підтримка – Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу.







Немає коментарів:

Дописати коментар