неділя, 28 квітня 2024 р.

Лекція Артура Арояна «Архітектурні загадки Полтави»

 Цікаво та пізнавально пройшла лекція «Архітектурні загадки Полтави» відомого полтавського архітектора, краєзнавця, доцента кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЛНУ ім. Тараса Шевченка Артура Арояна, яка відбулася 25 квітня 2024 року у відділі абонемента.

На захід завітало чимало полтавців, коло інтересів яких зосереджене на пізнанні та вивченні об’єктів не лише історичних, культурних та мистецьких пам’яток, але й духовних.

Артур Ароян підготував надзвичайно змістовну розповідь про архітектурні загадки Полтави, яка ґрунтувалася на багаторічних дослідженнях науковця. А поділитися лектору було чим!  

Протягом лекції присутні дізналися безліч цікавих фактів про будівлі, які зачаровують своєю неповторною, досконалою красою не тільки жителів нашого міста, але й  туристів: Полтавський Хрестовоздвиженський монастир, Петровський Полтавський кадетський корпус, будинок по вулиці В. Міщенка; ознайомились з рідкісними світлинами. Кожна споруда має свою історію, свої таємниці, які не поспішає розкривати і лише прискіпливий та наполегливий дослідник може отримати відповіді на свої численні запитання. Артур Ароян ділився своїми роздумами, докладно розповідав про власні напрацювання та допомогу колег, однодумців.

  Після лекції допитливі слухачі ще довго не відпускали улюбленого лектора, прагнучи дізнатися про історію рідного міста.

Модераторка заходу – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.

Світлини – Ірини Науменко, головної бібліотекарки відділу.





Немає коментарів:

Дописати коментар