середа, 25 вересня 2024 р.

Патріотичний альманах «Нація нескорених. Від козацтва до сьогодення»

 25 вересня 2024 року у відділі абонемента відбувся патріотичний альманах «Нація нескорених. Від козацтва до сьогодення».  Цього погожого осіннього дня у затишній залі зібралися учні Полтавської гімназії № 8 імені Панаса Мирного та студенти І курсу Полтавського державного аграрного університету, щоб послухати, поспілкуватись та вшанувати пам'ять загиблих захисників і захисниць України.

Сергій Сущенко, ветеран російсько-української війни, учасник бойових дій, військовий капелан, священник Полтавської Єпархії Православної Церкви України, поєднав в своїй розповіді минуле й сьогодення нашої держави; пригадав, як починалася війна в 2014 році, всі труднощі і проблеми, з якими довелося стикнутися добровольцям і військовим, що з першого дня стали на захист рідної країни; поділився спогадами про нелегкі фронтові будні, неповторні миті життя, які збагачують людину духовно, дають сили жити далі. Він говорив про силу й мужність, волелюбність і незламність українського народу, віру, яка захищає і дарує надію; згадував бойових побратимів, які залишилися на передовій, та друзів, що віддали своє життя за майбутнє України.

Яскравим був виступ Алли Мельник, чарівної викладачки  Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко, яка заворожила всіх майстерним виконанням тужливої української пісні «П’є журавка воду».

Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента, ознайомила із роботами Нікіти Тітова, українського художника естонського походження. Його плакати і малюнки – про боротьбу і тріумфи, світлі моменти і темні часи українського народу. Вони надихають, переконують в тому, що Перемога вже близько.

Поезії сучасних  українських авторів пристрасно читала Ольга Чернявська, талановита  полтавська артистка театру і кіно, неперевершена актриса-чтиця. Рядки віршів примушували напружено битися серця юних слухачів, торкалися потаємних струн душі присутніх в залі.

Ведуча заходу – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.

Фото – Ірини Науменко, головної бібліотекарки відділу, і Єлизавети Харахаш, бібліотекарки відділу соціокультурної діяльності, реклами та зв’язків з громадськістю.









Немає коментарів:

Дописати коментар