середа, 4 вересня 2024 р.

Книжкова виставка-портрет «Живою мовою свого краю»

 




3 вересня  відомому українському прозаїку, видавцю та журналісту Мирославу Дочинцю виповнилося 65 років.

 Його творчість стала невід’ємною частиною сучасної української літератури. Мирослав Дочинець відомий своїми глибокими філософськими роздумами, а  його твори пронизані щирістю та добротою від самого початку й до кінця, де  сюжетні лінії – це дзеркальне відображення самого життя.


Народився письменник 3 вересня 1959 року в місті Хуст, Закарпатської області. Його творчий шлях розпочався ще в шкільні роки, коли він почав писати свої перші твори. Після закінчення факультету журналістики Львівського університету, Дочинець працював у різних газетах та журналах, де здобув великий досвід та визнання.

Мирослав Дочинець є автором близько двадцяти книг – «Він і вона», «Краєвид із жінкою», «Хліб і шоколад», «Руки і душа», «Лис», «Дорога в небо – до людей», «Булава і серце», «Місячна роса», «Вічник», «Криничар», «Горянин», «Світован», філософськопсихологічних заповітів карпатського мудреця «Многії літа. Благії літа», що стали українським народним бестселером.

Його проза перекладена багатьма мовами: угорською, французькою, італійською, англійською, японською тощо.

 За плідну і самобутню творчу діяльність письменник відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних, а також відзнакою «Золотий письменник України» за багатий письменницький доробок. В 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії ім. Т. Шевченка.

Мирослав Дочинець продовжує творити та надихати своїх читачів, даруючи їм мудрість та надію.

З нагоди ювілею письменника у відділі абонемента розгонтуто книжкову виставку-портрет «Живою мовою свого краю».


Виставка представллена двома розділами:  художні твори письменника та літературно-критичні матераіли про автора на сторінках журналів та газет.









Запрошуємо вас відвідати виставку, яка діятиме до 16 серпня.

Книжкову виставку-портрет підготувала провідна бібліотекарка відділу абонемента Валентина Скрипник.

Немає коментарів:

Дописати коментар