пʼятниця, 29 вересня 2023 р.

Книжкова виставка «Козацькій славі жити у віках»

 1 жовтня українці відзначають День Українського козацтва. Це – свято пам'яті про наших звитяжних предків, які ціною свого життя виборювали право на незалежність і волю; свято вшанування козацької доблесті.

Про козаків і козацтво написано багато праць – художніх і наукових, великого і малого формату, про них згадували середньовічні хроніки і літописи, вони оспівані у народних піснях і думах. Згадки про героїчну козацьку добу зберегли для нащадків численні пам’ятки своєрідного національного суспільно-культурного феномена – козацького бароко.
Та передусім козацтво назавжди увійшло у свідомість українського народу як унікальний соціальний феномен і символ його прагнення до свободи, демократії й національної незалежності. 

До Дня Українського козацтва у відділі абонемента підготовлено книжкову виставку «Козацькій славі жити у віках». На полицях експозиції представлено видання, які розкривають сторінки історії героїчної боротьби захисників рідної землі, починаючи від козацької доби і до наших днів; розповідають про сучасних героїв, які, як і наші предки, чиї подвиги стали легендами, демонструють на полі бою українську винахідливість, військову хитрість та звитягу.

Виставку підготувала Валентина Скрипник, провідна бібліотекарка відділу абонемента.



Немає коментарів:

Дописати коментар