четвер, 21 грудня 2023 р.

Музична вітальня «Українська пісня єднає серця»

 Так вже повелось з далеких часів: щоб не відбувалось на довгій життєвій дорозі, українці завжди співають. І кожна пісня своєю надзвичайною мелодійністю і зворушливими словами передає те, що людина відчуває всім своїм серцем – журбу, біль, тугу чи радість, розраду, заклик до бою...


Пісня – наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співучого народу. Коли звучить пісня, то серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. В кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Пісня єднає людей духовно, несе заряд енергії, добра та любові.

20 грудня 2023 року у Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці лунали пісні. Пісні про кохання і розлуку, красу і велич рідного краю; про мужність і звитягу українських воїнів, які захищають батьківську землю від російських окупантів; про Україну – незламну і єдину. Підопічні пансіонату сприймали кожну пісню із захопленням, пропускаючи слова через серце, підспівуючи артистам. 

Справжньою родзинкою стала театралізована сценка із «Сватання на Гончарівці», безсмертної комедії Григорія Квітки-Основ’яненка. Артисти настільки майстерно перевтілилися в своїх персонажів, що інколи здавалося – це справжні Уляна і Стецько з’явилися на імпровізованій сцені, жартами і каламбурами викликаючи сльози на очах у глядачів.

Дарували пісні та створювали святковий настрій – учасники театру української пісні «Родина калинова». Художній керівник – Світлана Прокопенко, заслужений працівник культури України.

Ведуча – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.

Захід відбувся в рамках бібліотечного проєкту «Бібліотека для людей  “золотого віку”».



Відділ абонемента висловлює вдячність Аллі Шипуновій, бібліотекарці пансіонату, за допомогу в організації заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар