понеділок, 4 грудня 2023 р.

Гурман-вечір «Поезія з ароматом чаю»

 #тиждень читання2023, #бутисвоїми

4 грудня у відділі абонемента відбувся гурман-вечір «Поезія з ароматом чаю» ( в рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання» ).

Цього року тиждень читання проходить під гаслом «Бути своїм». 

Захід об'єднав творчих людей різних поколінь, прихильників різних літературних жанрів, оскільки ці люди «свої» і об'єднує їх любов до красного слова, рідної мови та Батьківщини.

На вечір завітали справжні гурмани поетичного слова: Наталія Бондар, Ксенія Зелененька, Анна Мороз, Тетяна Рябіка, Олександр Сиваш – керівник і учасники літературної студії «До джерел» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»; поетка-аматорка Наталія Шляхова та авторка поетичних і гумористичних книг для дорослих і дітей – Галина Вовченко.

Під час заходу поети і поетки декламували власні вірші та ділилися поетичними роздумами.

Вірші  просто зачарували усіх своєю мелодійністю та відвертістю. Поезія просякнута оптимізмом, заряджає жагою до життя, сповнює світлом. Кожен рядок ллється, мов музика, торкаючись  потаємних куточків душі, змушуючи сумувати, радіти та любити!  

Учасники всіляко намагалися занурити присутніх у чарівний світ творчості, сповнений особливої аури, доброти й любові. 

Гості із задоволенням слухали виступи поетів та ділилися враженнями.

Музичною окрасою стали виступи учнів Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко: Тамари Харченко, Антона Хороша та Архипа Коваленко (керівник: Рудяга Ніна Андріївна), а також студентки НН Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Ярослави Ціуліної.

Вечір пройшов у душевній, творчій атмосфері. Кожен виступ сприймався як міні-вистава, у якій виконавці передавали свої переживання, емоції і почуття. Зворушливе, чуттєве виконання нікого не залишило байдужим.

Безумовно, вечір надовго запам’ятається учасникам і глядачам, адже поезія здатна відволікати нас від буденності та занурювати у світ прекрасного.

Бібліотека щиро дякує усім поціновувачам поезії, які брали  участь у заході.

Нехай читання нас всіх об’єднує! Будьмо своїми! Читаймо разом!












Захід підготували та провели: Ірина Науменко, головна бібліотекарка відділу,  фото – Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента.



Немає коментарів:

Дописати коментар