середа, 26 червня 2024 р.

Книжкова виставка-ствердження «Конституція України – оберіг нації»


 28 червня 1996 року відбулася одна з найважливіших подій в історії українського народу – прийнято першу Конституцію незалежної держави України, яка закріпила правові основи держави, її суверенітет та територіальну цілісність. 

Тож одним із найважливіших свят нашої держави можна вважати День Конституції, котрий щорічно відзначається 28-го червня. Цей документ є основоположним з точки зору законодавства, всі інші закони та взагалі діяльність держави мають бути орієнтованими саме на Конституцію.

Сьогодні, в умовах війни, ми по-новому дивимося на цінності, закладені в Основному документі – ядрі зміцнення українського народу.

З нагоди Дня Конституції працівники відділу абонемента підготували книжкову виставку-ствердження «Конституція України – оберіг нації». 

Цей День – сильний об’єднуючий фактор для населення країни. Документ нагадує кожному громадянину про те, як важливо поважати свою Конституцію і дотримуватися її постулатів, адже тільки в такому разі ми можемо сподіватися на стійкий розвиток нашої країни в демократичному напрямку.

На виставці представлена література з фонду ПОУНБ імені І. П. Котляревського, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному, довгому шляху державотворення України.

Матеріали, розміщені на полицях, акцентують увагу на важливості і важкості процесу створення і прийняття Конституції. 

Виставка діє з 17 червня по 30 червня.

Тож, запрошуємо завітати до відділу абонемента та  переглянути книжкову експозицію до Дня Конституції України!

Виставку підготували бібліотекарки відділу – Валентина Сагай та Дар’я Захарченко. 


Немає коментарів:

Дописати коментар