вівторок, 27 серпня 2024 р.

Книжкова виставка-інформація «За волю, правду і майбуття»

 

«Ми також мусимо героїв пам’ятати,

Бо то рубець на тілі нашої землі,

Бо наші воїни пішли нас захищати,

Та найцінніше віддали — життя свої»

                        С. Олександрова

 


29 серпня День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України Іловайську трагедію.

неділя, 25 серпня 2024 р.

Відеопроєкт "Бібліотечний сомелье"

 

      Запрошуємо Вас на захоплюючу, романтичну подорож у світ кохання!

 У черговому випуску відеопроєкту «Бібліотечний сомелье» на Вас чекає добірка книг про одне із найсильніших людських почуттів – кохання. Кожна історія стосунків унікальна: від першого погляду до випробувань долею; надихаюча, а іноді й болюча.

                                                    





пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

четвер, 22 серпня 2024 р.

Книжкова виставка-персоналія «Диво полтавської землі»

 

                                               

                                                                           «Я щасливий тому, що мої книги читають»

                                                                                                          Павло Загребельний

 


Цього року вшановуємо 100-літній ювілей нашого земляка, українського прозаїка, публіциста та сценариста, Героя України Павла Архиповича Загребельного.

Павло Загребельний народився 25 серпня 1924 року в с. Солошине Кобеляцького району на Полтавщині. Його життя завжди було непростим – на його долю випала війна, полон та утиски з боку влади.

Павло Загребельний увійшов в скарбницю української літератури і загалом нашої культури як блискучий знавець своєї справи, неперевершений майстер слова.

середа, 14 серпня 2024 р.

Запрошуємо!


 

Дія документальної драматичної картини "20 днів у Маріуполі" відбувається в оточеному російськими військами українському приморському місті Маріуполь, де одними з останніх залишалися журналісти з команди Associated Press. Попри найжорстокішу облогу міста, відважні репортери продовжували фіксувати побачені ними жахіття війни та воєнні злочини Росії. Вони бачили смерть місцевих жителів, зруйнований після бомбардування пологовий будинок, масові поховання та інші злодіяння окупантів.

Бібліодиліжанс «Історії кохання в житті видатних людей»

 Цікавою, насиченою подіями та фактами, виявилася мандрівка бібліодиліжансом з промовистою назвою «Історії кохання в житті видатних людей», яка відбулася  14 серпня 2024 року в Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці. 

понеділок, 5 серпня 2024 р.

Виставка-персоналія «Борець за чисті й світлі ідеали»

       


                    «Я вдячний долі, що пустила мене в світ українцем.»

                                        Б. Антоненко-Давидович

Ім'я Бориса Антоненка-Давидовича сучасному читачеві, напевно ж, небагато що може сказати. Протягом кількох десятиліть більшість його творів не видавалася й не перевидавалася, а в сімдесяті й вісімдесяті роки навіть саме його ім'я було піддане анафемі з негласною, але суворою забороною згадувати в будь-якому, навіть у негативному контексті.

пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

Лекція «Архітектурні загадки Полтави: Фінський модерн»

 Чи є в Полтаві пам’ятки фінського модерну і як їх знайти? Які  його ключові особливості? Хто з українських архітекторів творив в цьому стилі? Ці та інші питання розглянув  у своїй лекції «Архітектурні загадки Полтави: Фінський модерн», яка відбулася 1 серпня 2024 року у відділі абонемента, відомий полтавський архітектор, краєзнавець Артур Ароян.