четвер, 27 червня 2024 р.

Лекція «Непідвладна забуттю: життя і творчість Олени Пчілки»

 До 175-річчя від дня народження Олени Пчілки (Ольги Петрівни Драгоманової-Косач) відділ абонемента організував лекцію «Непідвладна забуттю: життя і творчість Олени Пчілки», яка відбулася 27 червня 2024 року. 

середа, 26 червня 2024 р.

Книжкова виставка-ствердження «Конституція України – оберіг нації»


 28 червня 1996 року відбулася одна з найважливіших подій в історії українського народу – прийнято першу Конституцію незалежної держави України, яка закріпила правові основи держави, її суверенітет та територіальну цілісність. 

четвер, 20 червня 2024 р.

Перегляд та обговорення фільму "Грім небесний"

 20 червня 2024 року в Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці відбулися перегляд і обговорення французького кінофільму "Грім небесний" (1965), головні ролі в якому зіграли  справжні легенди світового кінематографа Жан Габен, Мішель Мерсьє, Робер Оссейн.

четвер, 13 червня 2024 р.

Лекція Юрія Волошина «Магдебурзьке право в Полтаві»




Чергова лекція з історії Гетьманщини професора Полтавського  національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Юрія Волошина зібрала справжніх любителів історичних екскурсів вглиб віків. 

середа, 12 червня 2024 р.

"Літературні смаколики"


 Безперечні бестселери The New York Times! Динамічні трилери з непередбачуваним сюжетом для справжніх любителів покинутих місць та загадкових подій. Мурахи від прочитання романів забезпечені!  

Пропонуємо вам "скуштувати " детективи сучасної англійської письменниці Сари Пірс.


вівторок, 11 червня 2024 р.

Оглядова екскурсія бібліотекою

Наповненою  цікавими знайомствами, корисною інформацією, насиченою емоціями і враженнями виявилася оглядова екскурсія бібліотекою для студентів ІІ курсу Полтавського державного аграрного університету, яка відбулася 11 червня 2024 року. 

понеділок, 3 червня 2024 р.

Книжкова виставка-калейдоскоп «Майбутнє України – щаслива родина»

 Людина сильна тоді, коли в неї є родина, коли її є кому підтримати і допомогти. У сім’ї людина навчається добра і любові, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам'ять свого народу.